ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Μητσοτάκης: Το αργότερο μέχρι Μάιο οι εκλογές

| 10/10/2018 - 22:15


Για κλίμα οξύτητας εξαιτίας του διχαστικού λόγου κυβέρνησης, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, πιστεύοντας προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους», ανέφερε χαρακτηστικά σε πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατοικία της πρέσβεως της Αυστρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς- εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο. Δήλωσε επίσης ότι τους επόμενους μήνες εκείνος θα επιμείνει να μιλά για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, απέναντι σε μια κυβέρνηση «που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που», όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματός του, ο κ Μητσοτάκης τόνισε πως «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους πρέσβεις πως «η υπερφορολόγηση, που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πλήττοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη και επιβαρύνοντας ακόμη και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας».

 

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα hot spots που υποδέχονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τον αποτροπιασμό του «για την εικόνα ντροπής που εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα τεράστια κονδύλια που έχει διαθέσει γι’ αυτό τον σκοπό η ΕΕ».

Τέλος και αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας «άκρως προβληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

info@unfollow.com.gr


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....