ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kάτοικοι του Αμβούργου ζητούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου

| 21/10/2017 - 21:06

Ξεπερνούν τους 4.500 οι πολίτες της Γερμανικής μεγαλούπολης που έχουν υπογράψει το σχετικό ηλεκτρονικό αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση


Όπως αναφέρει ο ιστότοπος  NDR σε άρθρο με τίτλο «Να στείλει η κυβέρνηση πρόσφυγες στο Αμβούργο» τονίζεται πως 35 οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι και περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υπέγραψαν το ηλεκτρονικό αίτημα, το οποίο θα παραδοθεί σε εκπρόσωπο της Γερουσίας στις 8 Νοεμβρίου.

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι το Αμβούργο διαθέτει 1.000 θέσεις για πρόσφυγες και ζητούν να μεταφερθούν άτομα από την Ελλάδα στο Αμβούργο.

Οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας  «Το Αμβούργο έχει θέσεις» θεωρούν ότι το Αμβούργο έχει τις οικονομικές προϋποθέσεις να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.21_09_20151116_ktf7448_sooc1447663629 (1)Χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, πολλοί από αυτούς υπό απάνθρωπες συνθήκες. Με την υποδοχή 1.000 προσφύγων, το Αμβούργο θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις, ελπίζουν οι υποστηρικτές της δράσης και ο Herald Möller-Satner της ομάδας συζήτησης για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση στο Ottensen, επισημαίνεται.

Credit: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Credit: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Ένα άλλο ηλεκτρονικό αίτημα συγκέντρωσης υπογραφών –που επίσης θα επιδοθεί στην επόμενη συνέλευση της Γερουσίας- ζητά να μην γίνουν επαναπροωθήσεις στο Αφγανιστάν.

Το αίτημα έχουν υπογράψει περισσότερα από 5.000 άτομα και 21 οργανισμοί, σημειώνεται.

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

info@unfollow.com.gr


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....