ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15 εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά  θα εισπράξουν 160 πρώην βουλευτές

| 22/10/2017 - 11:37

Δικαιώθηκαν δικαστικά με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους να εξισώνονται  με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ποσό ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές- που ξεπερνούν τις 160- των βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή των οικογενειών τους, αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.08_001_img_6347_201410061412601901 (1)Το θέμα δεν φαίνεται να είναι σε γνώση των πιστωτών καθώς δεν περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση  έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου.

Στον ίδιο νόμο μόνο για τους βουλευτές- πρώην και νυν- δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, επισημαίνει η εφημερίδα. Στο μέλλον, μέχρι το τέλος του 2018, θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν και αυτοί στις ρυθμίσεις του νόμου.

Credit: Paleologos Nick / SOOC

Credit: Paleologos Nick / SOOC

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν προσφύγει είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος, όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα  πριν από μία εβδομάδα, φέρεται να διεκδικεί ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Credit: Menelaos Myrillas/SOOC

Credit: Menelaos Myrillas/SOOC

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου οικονομικών όσοι πρώην βουλευτές έχουν να λάβουν ποσά  από 50 χιλιάδες ευρώ θα  εισπράξουν τα χρήματα με εξαμηνιαίες δόσεις.

Η συνολική επιστροφή των αναδρομικών μπορεί να επεκτείνεται έως και πέντε χρόνια.

Εναλλακτικά εξετάζεται να καταβάλλεται το ποσό των αναδρομικών σε ποσοστιαία αναλογία επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού, δηλαδή τον πρώτο χρόνο να δοθεί το 20% των αναδρομικών, το δεύτερο χρόνο άλλο ένα 20% κ.ο.κ., ώστε μέσα σε μια 5ετία να έχουν δοθεί όλα τα αναδρομικά.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

info@unfollow.com.gr


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....